Logo Acreditare
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

secretariat@vbabestm.ro

Clinica Boli Infecțioase I

Clinica I de Boli Infectioase face parte din structura Spitalului de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Victor Babes de la inceputurile infintarii acestuia. In cadrul acestei clinici sunt investigate si tratati pacienti, in exclusivitate adulti, suferind de diverse boli infecto-contagioase si parazitare din teritoriul judetului Timis, dar si din judetele arondate Arad, Hunedoara si Caras-Severin.

Sectia cuprinde 60 de paturi plus 4 paturi destinate infectiei HIV/SIDA. Acest compartiment este destinat cazurilor cu infectie HIV/SIDA. Toti bolnavii cu infectie HIV/SIDA beneficiaza de terapie antiretrovirala printr-un program derulat la nivel national, fiind monitorizati clinico-terapeutic si evaluati biologic si paraclinic periodic dupa protocolul stabilit.

Clinică Universitară

Fiind Clinica Universitara, paralel cu asistenta medicala a bolnavilor internati se desfasoara si activitatea didactica de pregatire a studentilor care studiaza patologia infectioasa si de formare a viitorilor specialist in boliinfectioase. Astfel, medicii rezidenti din diverse specialitati efectueaza stagiul de pregatire si specializare in boli infectioase sub atenta indrumare a cadrelor didactice care isi desfasoara activitatea in clinica.

Mai mult, annual toti medicii participa la numeroase simpozioane, conferinte nationale si congrese internationale de specialitate cu diverse lucrari stiintifice medicale efectuate din cazuistica pacientilor internati si monitorizati la nivelul clinicii. Cadrele didactice alaturi de medicii specialist sunt implicate in coordonarea unor cursuri postuniversitare de specialitate in cadrul perfectionarii continue medicale si in elaborarea unor monografii sau ghiduri privind diagnosticul si tratamentul bolilor infectioase.

De-a lungul anilor aceasta Clinica a fost condusa de specialist de prestigiu, cadre didactice cu expeienta si daruire care au contribuit la formarea a numeroase generatii de student si medici specialisti: Prof. Dr. Busila Theodor, Academician Prof. Dr. Dragomirescu Mihai, Prof. Dr.Negrutiu Lucian. In present activitatea clinicii este coordonata de catre Asist.Univ.Dr.Ovidiu Irinel Roșca care continua activitatea de asistenta medicala, alaturi de activitatea didactica si de cercetare stiintifica in domeniul patologiei infectioase la standardele si cerintele actuale.

Întrebări frecvente

Răspundem întrebărilor dvs. aici.

Echipa Medicală - Doctori

img

S.L.Dr.Ovidiu Irinel Roșca

Medic șef secție,
Medic primar boli infecțioase,
tel.: 0759063392

img

Dr.Mirela-Mădălina Turaiche

Medic specialist boli infecțioase,
tel.: 0732680120

img

Dr.Delia Monica Cialma

Medic primar boli infecțioase,
tel.: 0759063393

img

Dr.Anca-Elena Ianițcaia

Medic specialist boli infecțioase,
tel.: 0732680122

Echipa Medicală - Asistenți

img

Minodora-Felicia Blaga

Asistent șef,
As.med.pr,
tel.: 0732680125