Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara - website în construcție

Au fost internați primii pacienți în Clinica de Recuperare Cardiovasculară din Timișoara

În unitatea sanitară sunt disponibile 48 de paturi, dintre care 12 sunt dotate cu oxigen. Saloanele în care vor fi internați pacienții au între două și șase paturi și grup sanitar propriu. Aici vor fi tratați doar pacienții cu forme ușoare și medii de coronavirus.

22 Octombrie 2020
Biroul de comunicare

Primele kit-uri pentru testele rapide de gripă au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara

Începând de astăzi, în laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, se pot realiza, cu ajutorul aparatului Real Time PCR testele pentru depistarea gripei.

22 Octombrie 2020
Biroul de comunicare

Investigație imagistică în premieră la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara

Specialiștii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara au realizat o investigație imagistică a plămânilor unui sugar în vârstă de 7 săptămâni.

12 Octombrie 2020
Biroul de comunicare

Tratament inovator folosit împotriva Covid 19, la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara au inclus în lista schemelor de tratament pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus un medicament folosit până acum în tratarea inflamațiilor generale cronice, îndeosebi a artritei reumatoide.

9 Octombrie 2020
Biroul de comunicare

O nouă tranșă de Remdesivir a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara a primit o a doua tranșă din antiviralul Remdesivir, din alocarea europeană destinată României, in ultimele luni.

8 Octombrie 2020
Biroul de comunicare

Întălnire intre primarul ales al Timisoarei, domnul Dominic Fritz și conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumologie Victor Babeș Timișoara

Astăzi, conducerea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara s-a întâlnit cu primarul ales, domnul Dominic Fritz.

6 Octombrie 2020
Biroul de comunicare

1 Octombrie, Ziua Internațională a Medicului

“Medicina este nu numai o ştiinţă, ci este, de asemenea, o artă. Ea nu consistă din facerea de pilule şi plasturi, ea se ocupă cu adevărat de procese ale vieţii, care trebuie bine cunoscute înainte ca acestea să fie bine călăuzite”, spunea Paracelsus, medic și filosof.

1 Octombrie 2020
Biroul de comunicare

Soft de post-procesare folosit în premieră de medicii timișoreni pentru evaluarea gradului de risc al unui nodul pulmonar

Medicii spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara au implementat un soft de post procesare a investigației imagistice făcută cu ajutorul Computerului Tomograf.

30 Septembrie 2020
Biroul de comunicare

Împreună suntem întotdeauna puternici!

Aproape 50.000 de sms-uri au făcut ca Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie să poată duce lupta împotriva Covid 19 în primele luni ale pandemiei. Banii au fost strânși în urma unei campanii publice derulată de Fundația Laurențiu Ciucur pentru Asociația Doctor Victor Babeș Timișoara.

24 Septembrie 2020
Biroul de comunicare

Votul este sigur din punct de vedere medical

Medicii Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara spun că alegătorii pot să meargă cu încredere la vot, dar le cer să respecte cele trei reguli de bază ale pandemiei: distanțarea fizică, purtarea măștii de protecție și igiena mâinilor. Dacă aceste norme sunt respectate, posibilitatea de infectare cu noul coronavirus in secția de votare este extrem de mică.

22 Septembrie 2020
Biroul de comunicare

De Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, Spitalul Victor Babeș a fost scăldat în lumină portocalie

Pandemia de COVID-19 a arătat provocările, dar și riscurile uriașe la care sunt expuse cadrele medicale în lupta lor zilnică împotriva noului coronavirus. De aceea, în acest an, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit ca sloganul dedicat Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului, in 17 septembrie, să fie: “Personal Medical în Siguranță! Pacienți în siguranță!”.

17 Septembrie 2020
Biroul de comunicare

Două minute pentru sănătatea copilului și a familiei tale!

Începutul de an școlar a dus la apariția primelor cazuri de infecție cu noul coronavirus în rândul cadrelor didactice. În același timp, crește riscul dezvoltării de noi focare care se pot extinde foarte repede. Este afectată nu doar sănătatea copiilor, a părinților și bunicilor, dar și a profesorilor. În aceste condiții, transmiterea comunitară se poate intensifica, iar în doar câteva zile poate scapa de sub control.

16 Septembrie 2020
Biroul de comunicare

“Plămânul artificial”, ultima șansă în cazul bolnavilor cu leziuni grave ale aparatului respirator

Bolnavii aflați în stare gravă, în Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara, au o șansă în plus în cazul tratamentului împotriva bolilor care produc leziuni grave ale plămânului.

10 Septembrie 2020
Biroul de comunicare

Donație din partea Crucea Roșie din România pentru Spitalul Victor Babeș Timișoara

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a donat astăzi Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara un aparat de ventilație mecanică. Dispozitivul, care poate fi folosit atât pentru ventilația non-invazivă, cât și pentru cea invazivă, va fi utilizat în cazul pacienților aflați în stare gravă, pentru a susține o frecvență respiratorie normală.

3 Septembrie 2020
Biroul de comunicare

Șansa in plus de vindecare pentru pacienții infectați cu noul coronavirus

Medicii secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara au adaptat o tehnică folosită până acum în cazul bolnavilor cu BPOC (Bronhopneumopatiecronică obstructivă) sau a altor boli pulmonare, inclusiv astm bronșic sau boli cardiace, pentru a preveni hipoxemia (insuficiența respiratorie) în cazul bolnavilor cu Covid 19.

1 Septembrie 2020
Biroul de comunicare

Chestionar online pentru evaluarea riscului îmbolnăvirii cu noul coronavirus

Echipa Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara împreună cu Fundația de Ajutor Medical Profilaxis, sub coordonarea doctorului Virgil Musta, au realizat, în premieră, un chestionar online ce permite evaluarea riscului îmbolnăvirii cu SARS COV 2.

24 August 2020
Biroul de comunicare

O zi de spitalizare poate salva viața bolnavilor cu COVID 19

Potrivit noilor reglementări legale, orice persoană depistată că fiind infectată cu noul coronavirus are obligația să se interneze minim 24 de ore în spital pentru evaluare. În această perioadă, pacientului i se fac o serie de analize care arată intensitatea sindromului inflamator și a tulburărilor de coagulare, acestea fiind principalele mecanisme patogenice ce intervin în Covid19.

19 August 2020
Biroul de comunicare

Anunț de angajare la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara angajează asistenți medicali și infirmiere pentru Secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

Persoanele interesate sunt rugate să depună o cerere la adresa de e-mail secretariat@vbabestm.ro. Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0740.159.944 (Simona Penteleiciuc, Asistent Șef Compartiment ATI).

18 August 2020
Biroul de comunicare

Aparat unic în vestul României folosit pentru pacienții care necesită investigații cardiace complexe

Ecograful performant a intrat recent în dotarea Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara.

14 August 2020
Biroul de comunicare

Actualizarea definițiilor de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus

Institutul Național de Sănătate Publică a actualizat definiţiile de caz pentru Sindromul respirator acut cu noul coronavirus, dar şi recomandările de prioritizare a testării pentru COVID-19.

11 August 2020
Biroul de comunicare

Primele doze de Remdesivir din contractul semnat cu Comisia Europeana au ajuns la Timișoara

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara a primit o prima tranșă din antiviralul Remdesivir, medicamentul folosit în tratarea bolnavilor infectați cu SARS CoV2.

8 August 2020
Biroul de comunicare

Procedură unică în vestul României aplicată cu succes la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara

Pacienții internați cu COVID-19, care au forme moderate și severe de boală, necesită, în timpul tratamentului, un număr crescut de investigații ce se efectuează cu ajutorul computerului tomograf.

7 August 2020
Biroul de comunicare