Logo Acreditare
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

secretariat@vbabestm.ro
  • 3 Septembrie 2020
  • Biroul de comunicare

Donație din partea Crucea Roșie din România pentru Spitalul Victor Babeș Timișoara

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a donat astăzi Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș din Timișoara un aparat de ventilație mecanică. Dispozitivul, care poate fi folosit atât pentru ventilația non-invazivă, cât și pentru cea invazivă, va fi utilizat în cazul pacienților aflați în stare gravă, pentru a susține o frecvență respiratorie normală.

Crucea Roșie din România își continuă acțiunea de susținere a spitalelor în lupta cu Covid 19 și donează Spitalului Victor Babeș un ventilator de ultimă generație, în valoare de 78.250 lei. Fondurile din care s-a achiziționat acest ventilator provin din campania derulată la nivel național, România salvează România, și ne bucurăm că Timișul a fost unul din beneficiarii acestor fonduri.
- Lucian Trif directorul Filialei Timiș a Crucii Roșii din România.

Aparatul de ventilație mecanică va intra în dotarea Secției de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara și, într-o prima fază, va fi folosit în lupta împotriva noului coronavirus.

Dispozitivul va fi utilizat în cazul pacienților cu dificultăți majore de respirație, aflați în stare gravă, în cazul cărora ventilația non-invazivă devine ineficientă. Pacienții care nu pot respira spontan sunt intubați orotraheal și conectați la acest dispozitiv care asigură volumul de aer necesar organismului.

Aparatul este legat la un circuit controlat de aer comprimat și oxigen medicinal. De asemenea, monitorul de control cu care este prevăzut aparatul afișează curbele de volum, flux, presiune si frecvența respiratorie.

Aparatul acesta asigură atât ventilația invazivă, adică pacientul este intubat orotraheal, dar poate asigura și o ventilație non-invazivă. Adică, furnizează anumite presiuni care susțin frecvența respiratorie optimă a pacientului
- Nicoleta Barbura medic specialist, Secția de Terapie Intensivă a Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

În dotarea Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara mai sunt 38 de asemenea aparate, majoritatea fiind folosite în prezent în tratamentul bolnavilor de Covid 19.

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image