Logo Acreditare
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

secretariat@vbabestm.ro
  • 17 Septembrie 2020
  • Biroul de comunicare

De Ziua Mondială a Siguranței Pacientului, Spitalul Victor Babeș a fost scăldat în lumină portocalie

Pandemia de COVID-19 a arătat provocările, dar și riscurile uriașe la care sunt expuse cadrele medicale în lupta lor zilnică împotriva noului coronavirus. De aceea, în acest an, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit ca sloganul dedicat Zilei Mondiale a Siguranței Pacientului, in 17 septembrie, să fie: “Personal Medical în Siguranță! Pacienți în siguranță!”.

De la începutul pandemiei, aproape 4000 de cadre medicale din România au fost infectate cu coronavirus. Practic 1 din 17 pacienți care s-au îmbolnăvit în această perioadă este din rândul personalului sanitar.

In semn de recunoștință, pentru ei, dar și pentru medicii, asistentele și infirmierele care luptă susținută împotriva temutului SARS-CoV 2, una dintre fațadele Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Timișoara a fost iluminată în această seară în portocaliu, culoare desemnată de Organizația Mondială a Sănătății pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Siguranța pacientului a fost tot timpul centrul politicii noastre sanitare. În acestă pandemie am modificat structura spitalului de mai multe ori pentru a deservi cât mai bine pacienții. Am fost, suntem și vom fi lângă ei pentru a-i face bine. Și pot să aibă toată încrederea în tot personalul și în toată familia Spitalului Victor Babeș.
- prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.
Este o zi importantă și noi îi acordăm o atenție deosebită pentru că siguranța pacientului este obiectivul numărul unu în spitalul nostru. Este obiectivul cu care am pornit să modernizăm și să dezvoltăm acest spital. Ce înseamnă siguranța pacientului? Înseamnă că, atunci când vine la spital, să nu plece mai bolnav decât a venit. Înseamnă să nu dobândească o infecție. De aceea, am creat circuite noi, care sunt funcționale. Și dovada eficienței noastre a fost că nu am avut infecții în această perioadă. Înseamnă însă și siguranța personalului nostru, să nu fim noi cei care transmitem această infecție. În bolile infecto-contagioase acest risc este mare. Siguranța pacientului înseamnă ca starea lui fizică, dar și psihică să fie menținute în parametrii optimi, motiv pentru care am căutat să îmbunătățim și condițiile hoteliere.
- dr. Virgil Musta, șeful Secției de Boli Infecțioase 2 din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.
Protejarea și protecția personalului medical sunt și vor fi preocuparea noastră constantă și în următoarea perioadă. Si o vom face prin asigurarea materialelor de protecție, a echipamentului, prin respectarea circuitelor și, mai ales, prin instruirea cadrelor medicale. Vreau să mulțumesc personalului medical, medicilor, asistentelor, infirmierelor, tuturor, pentru toată grija, compasiunea și dedicarea dată actului medical în toată această perioadă. Daca e un lucru pe care l-am învățat în această pandemie e acela că există un pas foarte mic între condiția de a îngriji și aceea de a fi îngrijit, iar aceste roluri se pot schimba oricând.
- asist. univ. dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara.
Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image