Logo Acreditare
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

secretariat@vbabestm.ro
  • 8 Octombrie 2020
  • Biroul de comunicare

O nouă tranșă de Remdesivir a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara a primit o a doua tranșă din antiviralul Remdesivir, din alocarea europeană destinată României, in ultimele luni. Ministerul Sănătății a trimis la Timișoara 50 de doze din medicamentul utilizat pentru tratarea pacienților cu forme severe și medii de COVID - 19, internați în Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara. Primele doze vor fi administrate încă din această după-amiază unor pacienți care necesită un astfel de tratament. Cantitatea primită astăzi ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID - 19.

În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanții Ministerului Sănătății ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul național, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară.
- prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Vă reamintim că antiviralul Remdesivir a fost acreditat de Comisia Europeană a Medicamentului, în luna iulie, pentru a fi folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. România a beneficiat de 25.000 de flacoane de Remdesivir. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, în depozite mai sunt în acest moment 4000 de doze de Remdesivir. România este a doua țară, după Spania, în ceea ce privește alocările europene ale acestui medicament.