Logo Acreditare
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

secretariat@vbabestm.ro
  • 09 Noiembrie 2020
  • Biroul de comunicare

O nouă zonă de triaj epidemiologic la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara

În această dimineața șase construcții modulare, de tip container, au fost amplasate la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara. Acestea înlocuiesc corturile în care se făcea până acum triajul pacienților infectați cu SARS COV 2. Cele 6 containere provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat. Construcțiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare, iar unul dintre containere este conectat la rețeaua de apă- canal a unității sanitare. Fiecare container este prevăzut cu un pat. Cele șase containere formează noua zonă de triere a bolnavilor COVID 19.

În urma unei discuții pe care am avut-o cu directorul Spitalului Victor Babeș și cu primarul Timișoarei Dominic Fritz, am făcut toate demersurile pentru a aduce șase containere din rezerva de stat pentru Spitalul Victor Babeș. Până acum, triajul se facea în corturi puse la dispoziție de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timișoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineața iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului.
- prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.

În construcțiile modulare se vor face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora.

Acest ansamblu modular va funcționa ca punct unic de triaj în județul Timiș pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, ei fiind deserviți atât de medicii rezidenți din diferite specialități, cât și de studenții de la Medicină. Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca săli de așteptare pentru pacienți, în două dintre containere se va efecuta consultul clinic și se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj și ancheta epidemiologică pentru depistarea contacților. Mulțumim Guvernului României și Primăriei Municipiului Timișoara pentru acest ajutor acordat în triajul pacienților infectați cu SARS COV 2.
- prof dr Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Cele 6 construcții modulare vor fi predate Primăriei Timișoara în cursul acestei zile. Primii pacienți vor putea fi consultați în cursul acestei seri.

Responsive image Responsive image Responsive image