Logo Acreditare
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

secretariat@vbabestm.ro
  • 13 Noiembrie 2020
  • Biroul de comunicare

Donație de aparate de ventilație mecanică din partea dm drogerie markt România pentru Spitalul Victor Babeș Timișoara

Cinci aparate de ventilație mecanică pentru pacienții cu dificultăți majore în respirație au ajuns astăzi la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara. Dispozitivele medicale sunt folosite pentru ventilația invazivă și non invazivă, dar și în situația în care este necesar transportul pacientului intubat. Aceste aparate asigură concentrația de oxigen necesară bolnavilor care nu pot respira spontan. Prin conectarea la un asemenea ventilator mecanic, pacientul primește volumul de aer necesar funcționarii organismului. Cele cinci ventilatoare vor ajunge în Secția de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara. Dispozitivele urmează a fi folosite îndeosebi în tratamentul pacienților infectați cu SARS COV 2.

Aceste aparate de ventilație mecanică, primite în plină pandemiei, reprezintă de fapt o gură de aer. Un aparat de ventilație egal o gură de aer pentru pacientul infectat cu SARS COV 2. Aparatul practic îl ajută pe bolnav să respire. În cazul celor aflați în stare critică dispozitivul preia practic întreaga funcție respiratorie a pacientului.
- dr. Mirela Porosnicu, coordonator Secție ATI Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara.

Donația de ventilatoare, în valoare de 75.000 de Euro, a fost făcută de compania dm drogerie markt România.

La nivelul grupului dm au fost achiziționate 15 ventilatoare și am reușit să alocăm 5 pentru Timișoara, pentru spitalul Victor Babeș. Achiziția este în valoare de 75 000 de euro, sunt produse noi, cumpărate special cu această ocazie. Ne-am dorit mult să venim către Timișoara, în sprijinul comunității locale și sperăm că achiziția va fi de mare ajutor în bătălia pe care știm că o duce acest spital cu coronavirusul.
- Cristian Crișan, administrator dm drogerie markt România.
În cadrul proiectului nostru “Oxigen pentru Timișoara” vrem să ne asigurăm că avem cât mai multe paturi cu oxigen și chiar cu ventilatoare. Ne ajută foarte mult în tratarea pacienților aflați în stare foarte gravă. Tot astăzi, impreună cu un grup de ONG-uri din Timișoara, cu Fundația Comunitară Timișoara, vrem să inițiem un call către populație, către firmele din Timișoara, pentru a face donații pentru achiziția de concentratoare de oxigen. Vrem să cumpăram cât mai multe concentratoare posibile. Am achiziționat deja asemenea aparate pentru spitalele din Timișoara dar acum, în etapa a doua, vrem să cumpăram concentratoare pe care să le dăm pacienților aflați la domiciliu și care au nevoie de un asemenea ajutor respirator. Dar, din păcate, o asemenea achiziție se poate face doar din fonduri private. Mă bucur că astăzi, cu această donație de la dm drogerie markt, am făcut încă un pas pentru proiectul „Oxigen pentru Timișoara“.
- Dominic Fritz primarul Timișoarei.

În dotarea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș Timișoara mai sunt 22 de aparate de ventilație mecanică. Alte șase asemenea dispozitive au fost transferate altor unități sanitare implicate în lupta antiCOVID 19.

Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image Responsive image