Logo Acreditare
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

secretariat@vbabestm.ro
  • 27 Decembrie 2020
  • Biroul de comunicare

A ÎNCEPUT VACCINAREA ANTI COVID 19 LA SPITALUL DE BOLI INFECȚIOASE ȘI PNEUMOFTIZIOLOGIE DOCTOR VICTOR BABEȘ TIMIȘOARA

415 medici, asistente medicale, infirmieri, dar și personal administrativ din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie vor fi vaccinați în această primă etapă de vaccinare națională. Unitatea sanitară implicată în lupta împotriva SARS CoV 2 a primit 500 de doze de vaccin.

Vaccinarea a început în această dimineață, la ora 10.00, cu primii “pacienți” - medici din secțiile de Boli Infecțioase și Terapie Intensivă.

Spitalul nostru este în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus încă de la începutul pandemiei. Colegii mei, de la medici și până la brancardieri, de la personalul administrativ și până la infirmiere, cu toții au înțeles cât de important este să te vaccinezi. Dovada stă numărul mare de persoane care s-au înscris pe lista de vaccinare. Dozele de vaccin rămase după vaccinarea colegilor mei vor fi administrate altor cadre medicale din spitalele suport COVID 19. Vorbim de Spitalul CFR, Institutul de Boli Cardiovasculare și Spitalul Municipal Timișoara. Vreau să vă spun că am decis să organizăm centrul de vaccinare în clădirea în care au fost internați primii pacienți infectați cu SARS CoV 2. Se întâmpla pe 28 februarie. Acum, în aceleași încăperi vor fi administrate primele doze de vaccin. Atunci a fost începutul pandemiei în România. Acum, sunt sigur că va fi începutul sfârșitului pandemiei în România.
- prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Primele cadre medicale vaccinate la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara au fost medicul infecționist dr. Teodora Moisil, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unității medicale, și medicul primar ATI Ciprian Gândac, din cadrul Compartimentului de Anestezie și Terapie Intensivă.

Pandemia COVID 19 a reprezentat provocarea anului 2020 și ne-a marcat atât în plan profesional, cât mai ales în cel personal. Ca în orice pandemie, soluția pentru limitarea acesteia, pentru salvarea de vieți o reprezintă vaccinarea majoră a populației. Ziua de astăzi este una istorică datorită începerii vaccinării în România. Este important să ne vaccinăm, dar cel mai important lucru este să explicăm tututor de ce este necesară vaccinarea. Și asta deoarece, pentru a avea efect, pentru ca să putem reveni la o viață normală, este obligatoriu ca 70 la sută din populație să fie vaccinată. Știu, mulți se tem, mulți nu au încredere în vaccinare, în general, și cu atât mai puțin în acest vaccin anti COVID 19. Dar faptul că noi, medicii din linia întâi, noi cei care ne luptăm zi de zi cu acest cumplit virus avem încredere în acest vaccin ar fi un bun punct de plecare în lămurirea tuturor necunoscutelor legate de întrebarea: de ce să mă vaccinez? Mai mult, noi, medicii de la Victor Babeș, suntem pregătiți oricând să răspundem întrebărilor oricărei persoane. Iar expresia, nu este doar o înșiruire de cuvinte.
- dr. Teodora Moisil, medic primar boli infecțioase, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara, coordonatorul campaniei de vaccinare anti COVID 19 din cadrul unității medicale.
Vaccinarea este singura noastră armă eficientă în lupta cu virusul care ne-a știrbit un an din frumusețea vieții. Faptul că VREAU SĂ MĂ VACCINEZ nu este o dorința, o soluție doar pentru mine, ca persoană. Este un simț civic pe care vreau să îl transmit tuturor celor care refuză vaccinarea fară a avea vreo boală autoimună. Este un vaccin eficient, sigur și numai un procent mare de persoane care se vaccinează va reuși să stârpească această pandemie. Eu cred că cei care se vaccinează vor ajunge, la un moment dat, în acel punct în care nu vor mai trebui să poarte mască. Sărbători liniștite în continuare să aveți și vă îndemn cu toată încrederea să vă vaccinați!
- dr. Ciprian Gîndac, medic primar ATI, Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.

Campania de vaccinare la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara se va derula pe parcursul a trei zile.

Responsive image Responsive image Responsive image