Logo Acreditare
Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie
Dr.Victor Babeș Timișoara

secretariat@vbabestm.ro
  • 12 August 2021
  • Biroul de comunicare

Investigații imagistice gratuite de Computer Tomograf și RMN la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a încheiat un contract de decontare a cheltuielilor pentru realizarea investigațiilor imagistice cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Această înseamnă că investigațiile imagistice sunt gratuite.

Este pentru prima dată când încheiem un asemenea contract cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș. Practic, odată cu intrarea Laboratorului de Imagistică al spitalului nostru în sistemul de contractare cu CJAS-ul, pacienții care ni se adresează pot efectua investigații fără să achite vreun ban. Este necesară însă o programare telefonică și, bineînțeles, trebuie să aibă o trimitere de la medicul specialist. În baza acestui contract, putem efectua analize de tip CT, dar și RMN, asigurând totodată interpretarea rezultatului, dar si eventuale recomandări pentru realizarea unor investigații suplimentare, dacă este cazul.
- S.L. dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.
Până acum, puteam să facem asemenea investigații gratuite doar persoanelor internate în unitatea sanitară. Încheierea contractului cu CJAS Timiș ne permite să realizăm astfel de examinari și celor care vin la noi în Ambulatoriu. Spitalul nostru are unul dintre cele mai performante aparate de tip RMN din Timiș. De asemenea, Computerul Tomograf și-a arătat eficiența, dar și performanța in ultimul an, cand am realizat peste 10.000 de investigații persoanelor infectate cu COVID 19. Când am preluat mandatul de manager al Spitalului Victor Babeș, am decis să extindem partea de imagistică. Am reușit să amenajăm clădirea RMN-ului, am achiziționat și pus în funcțiune aparatul care realizează ecografiile Doppler, urmează mamograful și, sperăm, până la finele acestui an, să avem și primul PET CT dintr-o unitate sanitară din sistemul public din vestul României.
- prof dr. Cristian Oancea, managerul medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.

Investigațiile RMN și CT se pot face doar în baza unei trimiteri de la medicul specialist, în urma unei programări telefonice la numărul 0735.222.885, de luni până vineri, între orele 08.00-14.00. Pacientul va trebui să aibă asupra sa, pe lângă trimiterea de la medicul specialist, cardul de sănătate și un document de identitate.